20.07.2015 11:26 příspěvků:92 | Dobrý deň, Jeden môj známy mi doporučil že si mám defragmentovať disk. Čítal som o tom a chcem sa spýtať či mi ten proces aj dáko nemôže poškodiť disk. Vďaka. ;) OS: Windows 10 - 64bit
Procesor - AMD Quad Core FX4100
Pamäť - Kingston 2x 4GB DDR3
Grafická karta - NVIDIA GeForce GTX 1050
Doska - MSI 760GM-P23 (FX)
Zdroj - SeaSonic SS-400ET Bronze 400W
HDD - WD 1TB,500GB |
---|---|
20.07.2015 12:38 příspěvků:2 090 | V moderních OS (určitě W7 a výše) probíhá údajně defragmentace automaticky, takže pokud nemáš WinXP nebo starší, pusť to z hlavy. A jestli máš ty WinXP, klidně defragmentuj, nic se nestane. Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
21.07.2015 08:05 příspěvků:1 873 | Někdo má nastaveno defragmentaci každý týden, zrovna minulý týden jsem na to u známého narazil, takhle je to zbytečné a prospěšné určitě není, pokud už mermomocí chceš defragmentaci na automat pak bohatě 1 x za měsíc, čím míň tím líp, pokud se v tom pc nikdo nehrabe tak stačí třeba jednou za půl roku. Pokud, ale někdo soustavně testuje nové a nové programy s instalací a odinstalací pak je líp to defragmentovat adekvátně - častěji. Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek. |
---|---|
21.07.2015 09:37 příspěvků:4 972 | Pokud ti to doporučil, pak asi měl důvod. Před samotnou defragmentací probíhá analýza a dle výsledku je potom defragmentace doporučena, nebo ne. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google.
Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci. |
---|---|
21.07.2015 09:41 příspěvků:1 873 | Ano, ale někdy blbne, uvádí opak .. zaznamenal jsem to x krát.Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek. |
---|---|
21.07.2015 09:45 příspěvků:4 972 | Možné je všechno, ale dá se řídit i podle obrázku. Na to aby člověk poznal, že jsou soubory rozházené /fragmentované/ nemusí být ing. IT. moderace: napsal jsem to snad dost srozumitelně Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
21.07.2015 15:11 příspěvků:2 090 | Ve W7 to vypadá jinak: moderace: :) :) Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
21.07.2015 15:21 příspěvků:4 972 | A co tím chceš říci, ve W8.1 to také vypadá jinak, ale snad každý umí číst, viz. můj podpis! moderace: Jen to, že mu ten obrázek z analýzy z XP je na nic, pokud má např. wind 7 a vypadá to tak jak je na tom obrázku. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|