Úvod > Fórum > Hardware > PC - desktopové počítače > Daji se nejak zvysit otacky vetraku chladice ktery ma AUTO otacky?

Daji se nejak zvysit otacky vetraku chladice ktery ma AUTO otacky?

20.03.2015 10:33

Ahoj, potreboval bych poradit ohledne chladice CPU.

Daji se nejak zvysit otacky vetraku chladice ktery ma AUTO otacky?

I kdyz zmemin nastaveni (FULL ON, AUTO) v BIOSU nic se nestane. Da se CPU chladic zapojit namisto do desky do externiho ovladani otacek na bedne? Mam chladic Be quiet! Dark Rock Advanced a zakladni desku Asrock Killer 990FX a procesor AMD 8350.

Je nejkay rozdil jestli je chladic zapojeny do zakladni desky nebo do extreniho napajeni/ovladani?

Mam za to, ze zakladni deska sama upravuje napajeni chladice podle teploty. Ale mam taky pocit ze mi tento chladic jede porad stejne otacky. Proto se teplota pohybuje od 16ti stupnu v klidu az po cca 65 v zatezi...

Diky moc!

20.03.2015 13:29
ověřen

Ahoj,

co se týče teplot, tak jsou krásné. Já mám teploty v netbooku v klidu kolem 50° a v zátěži do 75°. Jinak ano chlazení na procesoru se automaticky koriguje. Tvůj chladič je perfektně tichý, takže po sluchu rozdíl v otáčkách nepoznáš.

Potřebuješ poradit se sestavením PC?? 1) Založ si nové téma s vhodným názvem - např: PC, 20000,- s OS nebo Nový PC na hry do 17000,- atp. 2) Pokud možno piš slušně, přehledně a s diakritikou. 3) Popiš co nejvíce své požadavky: - cena, použití PC - s Operačním Systémem (zkráceně OS) nebo bez - periferie (myš, klávesnice, monitor, atd.), speciální požadavky (bez HDD, prosklená bočnice, barevně sladěno, velikost). V případě upgradu staršího PC vypiš všechny komponenty včetně zdroje (výrobce a výkon) a jeho stáří.
20.03.2015 14:03
ověřen

V nastavení biosu, lze měnit nastavení ventilátorů tuší na auto, PWM, volt, já tam kupřikladu mám tuším na volt. A teploty v pohodě. Obecně se doporučuje na auto, i zima škodí :-) ideální jsou optimální pracovní teploty u daného zařízení doporučených výrobcem.

Pokud nevíš kolik točí ventilátory, zkus nějaký program třeba everest.

http://www.slunecnice.cz/sw/everest/

Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek.
© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace