27.06.2013 20:45 příspěvků:3 | Ahoj, nedávno jsem měnil procesor. Starý byl jednojádro 2,8 Ghz a "nový" mám 2,4 Ghz dvoujádro. Vše jsem udělal tak, jak bych měl- pasta atd.. Ovšem při bootu mi BIOS vypíše "CPU OVERVOLTAGE ERROR, PRESS F1 TO CONTINUE" Počítač také většinou nenaskočí napoprvé, vždycky se zacyklí a nenaběhne ani BIOS, prostě pořád jenom vypíná a zapíná větráky. Pak musím natvrdo odpojit zdroj a zkusit to znovu. podivné je, že jakmile se provraždím skrz BIOS, vše běží naprosto normálně a stabilně, momentálně mám asi po třech hodinách CPU na 19°C, nic se nezasekává, klídek. Na netu jsem se dočetl, že bych mohl mít ohlé piny- nemám. Procesor: Intel Pentium III Xeon 2,40 Ghz Základní deska: ASUS P5L-VM1394 Ocenil bych, kdyby mi někdo byl schopný poradit... Není problém zaslat podrobnější info, pokud je třeba. |
---|---|
28.06.2013 07:26 příspěvků:5 728 | Opravdu je teplota 19°C? Kolik pak máš teplotu v bytě? Zkusil bych resetovat bios. Hláška je o tom, že máš nastavenou moc vysokou voltáž u procesoru, zkus se v biosu podivat na to, jaký napětí dává deska procesorů a porpřípadě to přenastav na správný napětí (neřeknu, nenapsals co máš konkrétně za CPU). Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé) |
---|---|
28.06.2013 13:46 příspěvků:3 | Ano, jak BIOS tak Asus Probe mi píše 19°C V bytě mám krásných 22°C, nemám tušení, jak to to chlazení může takhle zvládat. Vyndal jsem baterku ze základní desky na celou noc už včera, taky mě to napadlo... nic. S tím napětím to ovšem zní zajímavě- podrobnější informace o procesoru se dají sehnat nějak softwarově? Nemám tušení, co je to za model. |
---|---|
28.06.2013 13:54 příspěvků:3 | Tak jsem si trošku pogooglil- stačí tohle? Pro zajímavost přidávám i teploty EDIT: Tak jo, máš pravdu.. všechno jsem si projel, omlouvám se, 40°C A v pondělí 1.7. odjíždím, vracím se až 16., stejně to tu nikdo neřeší, tak ale kdyby někdo začal, tak aby věděl |
---|---|