22.07.2015 20:10 příspěvků:15 | Ahoj, koupil jsem starší základní desku bez baterky, celou jsem ji osadil a vlozil baterku, po zapnutí pc mi to napíše CMOS SETTINGS WRONG a nereaguje ani na klavesnici, po chvilce se sama vypne, nevíte čím by to mohlo být. Dík |
---|---|
23.07.2015 04:22 příspěvků:1 873 | http://www.servis-pocitacu-brno.cz/chyba-cmos-setting-wrong.html -- Pokud je to s baterkou vše v pořádku, a nic nepomohlo pak už zkusit ještě flash biosu. Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek. |
---|---|
23.07.2015 14:29 příspěvků:15 | Ano baterky jsem vyměnil 3 různé a pořád nic, pokročil jsem v tom že jsem připojil starou klávesnici přes PS/2 port (měl sem tam normal usb s redukcí) a tu už PC bere, ale i když najedu do biosu tak se po chvilce vypne, dokonce po několikátém zapnutí už padá pár vteřin po zapnutí, vůbec to nechápu, týpek co mi jí posílal tvrdil že je z normal funkčního PC i když je pravda že baterka tam od něj nebyla, musel sem si jí tam dodat sám. Jak na flash Biosu? Hlavně aby se PC zase nevyplo po pár vteřinách flashování... |
---|---|
23.07.2015 14:47 příspěvků:4 972 | Hlavně aby se PC zase nevyplo po pár vteřinách flashování.. To by se stát mohlo. Nemáš aspoň tolik času abys v Biosu kliknul na Defauld a potvrdil F10? Ono by to tak po výměně článku být mělo, ale člověk nikdy neví. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google.
Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci. |
---|---|
23.07.2015 15:42 příspěvků:1 873 | Nejlíp by bylo v tom případě, asi ji tomu původnímu majiteli vrátit... Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek. |
---|---|
23.07.2015 16:57 příspěvků:4 972 | Já tu vidím asi 3 možnosti. 3) Pokud ta CMOS je ještě "vyndávací", pak vyndat a zandat, ale to je jak výhra ve sportce. Osobně bych tomu prodejci nabídl, že zkusím flash a když se to nepovede, tak to vrátím. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google.
Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci. |
---|---|