28.11.2017 15:51 příspěvků:4 | Vítejte na fóru Chrome OS a Chromebook Jelikož jsem na internetu nenašel jediné ucházející diskuzní fórum na téma Chrome OS a chromebooků, tak jsem jedno založil. Prosím vkládejte pouze relevantní informace. Chci se zde věnovat různým tématům, kterými začínajícím uživatelům mohou ti pokročilejší pomoct, jak se naučit používat nové prostředí, které je od Windows velmi odlišné, ale jistě má co ukázat. Dále bych si tu chtěl s jinými uživateli vyměňovat zkušenosti a názory, jak řešit různé problémy, jaké aplikace jsou vhodné pro tu kterou situaci a v neposlední řadě můžeme zabrousit i do něčeho trochu ostřejšího, jako Developer Mode, změna konfigurací, apod. Upozornění: Pokud nejste fandou chrome os, nebo dokonce jeho zarytým odpůrcem, nechoďte na fórum o chrome os. Váš negativní postoj nikoho nezajímá. |
---|---|
28.11.2017 16:04 příspěvků:4 | Věděli jste, že: Na Chrome OS lze nainstalovat plnohodnotné office? Stačí si přes appstore stáhnout aplikaci CrossOver, která funguje podobně jako emulátor (ale ve skutečnosti jím není). Je potřeba si stáhnout instalačku MS Office, jako kdybyste ji stahovali do Windows počítače. V Chrome OS vám samozřejmě spustit nepůjde, protože zde není podporovaná. Pak si ale otevřete CrossOver, napíšete "Microsoft Office 2016" a appka si sama najde instalačku v počítači a nainstaluje Office. Pak je můžete používat, ale je nutné mít placenou verzi. Jakákoliv pirátská verze bohužel nefunguje (zkoušel jsem ). Pochopitelně si můžete stáhnout rovnou aplikaci Word, Excel, apod, ale v appstore jsou jen verze pro tablety a ty nejsou plnohodnotné a pokud máte displej nad 10", tak za ně zaplatíte jako za jakýkoliv office. Pokud byste někdo našel nějakou neplacenou verzi, která by šla nainstalovat přes CrossOver, dejte vědět. Více info v tomto článku: https://www.cnews.cz/google-chromebook-crossover-microsoft-office |
---|---|
28.11.2017 16:48 příspěvků:4 972 | Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google.
Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci. |
---|---|
29.11.2017 19:39 příspěvků:2 090 | Nějak to fórum nevidím. Kde je nějaká adresa? Nebo si snad myslíš, že si to fórum otevřeš tady? Honem brzdi, jsi na soukromých stránkách a lezeš do zelí někomu jinému! Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
29.11.2017 19:41 příspěvků:4 972 | Svatá pravda! Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google.
Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci. |
---|---|
21.05.2018 13:02 příspěvků:4 | Dneska něco pro pařmeny: Populární hra PUBG lze nyní stáhnout na Chromebook a hrát. Více na videu: https://www.youtube.com/watch?v=kh_1IBGWG_8 |
---|---|
21.05.2018 13:04 příspěvků:4 | Hlasovačka: Jaké používáte Chromebook zařízení a jak jste s ním (ne)spokojení? |
---|---|
22.01.2019 18:26 příspěvků:1 | Ahoj. Nevite jak se připojit k síťovim diskum. Zaboha mi to nejde. porad píše jestli mam SMBv2 a mám. |
---|---|