23.09.2013 07:21 příspěvků:7 | Zdravim, man desku asus p5ld2-vm se. Mel jsem v pc disk klasicky na placataou sirokou ksandu s win xp, druhy disk mam sata 250gb, nainstaloval jsem na nej win 7 a dokud byli oba hdd pripojene v pohode jsem nacetl win 7, pak jsem odpojil ten puvodni a misto nej zapojil druhy 250gb tez na ksandu myslim ze se to jmenuje ide. Ale pc nechce nabehnout do systemu pise mi to NTLDR nenalezen, restartujte stisknutim klaves ctrl+alt+del. Nastavil jsem v biosu aby to bootovalo s toho sata disku, ale nejede to. V biosu v prehledu disku ten sata disk vidim jako third disk a jako primary neni v nabidce abych ho nastavil. I kdyz tam necham jen sata bez toho druheho 250gb co jsem tam chtel pridat, tak to hazi hlasku s restartem, vite nekdo co s tim? Pripadne na jedne ksande ide dva hdd asi nepojedou ze? Ze bych ty win nainstaloval na ten dalsi ide disk a zaroven nechal spusteni ten s tim xp. Pripadne me jeste napadlo updatovat bios desky, ale koukal jsem, ze je k dispozici jen pro win vista, vadi to, kdyz mam win 7? |
---|---|
23.09.2013 09:51 příspěvků:5 728 | nastal problem, ze bootovaci sektor byl na tom puvodnim disku. jde to jedondusse opravit, jen potrebujes instalacni DVD http://techsnafu.com/how-to/ntldr-missing-windows-7-fix/ Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé) |
---|---|
23.09.2013 10:44 příspěvků:7 | no jo, ale když tam dám cd s win 7 a vyndám původní disk, tak mi to pořád píše vložte bootovací cd a stiskněte libovolnou klávesu |
---|---|
23.09.2013 10:45 příspěvků:7 | co když ten instalační program spustím přes ten původní disk s xp a během načítání instalátoru ho odpojím? |
---|---|