Dotaz vyřešen reakcí: 21.05.2016 12:22
21.05.2016 10:52 příspěvků:6 | Zdravím, včera jsem zaměnil za staré komponenty (deska, procesor) nové. Nyní je sestava taková to: INTEL i5 4460, nvidia GTX 760, 8GB ram, a zdroj 500W (nevím jestli skutečných) - FSP500-60GLN(80) Stalo se mi že PC 1-2x na skočil, poté nic, stalo se tak po výpadu pojistek. Zdroj mam už asi 8 let.. Tipuji že se pohybuji na hraně W zdroje... Ještě teda jsem zkoušel měnit ramky a nic. Ramky jsou: 2x Zeppelin ultra CL9 4G 1333/5128 Zkusim tedy odpojit grafiku a ramky, a uvidíme jestli naskočí. Jinak nějaké další rady ? Diky všem Edit: jeste samozejme mam 1x HDD a 1x SSD Edit2: Vyndal jsem 1 ramku a grafiku -> vypadly pojistky -> komp se rozjel ale bez obrazu(?), poté jsem zapojil další ramku a už bez odezvy. |
---|---|
21.05.2016 11:52 příspěvků:4 972 | //Stalo se mi že PC 1-2x na skočil, poté nic, stalo se tak po výpadu pojistek. Zdroj mam už asi 8 let.. Tipuji že se pohybuji na hraně W zdroje...// Tomuto moc nerozumím, ale pokud lítá jistič, chce to nový zdroj. A už vůbec nerozumím nadpisu boot pc co to je? Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google.
Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci. |
---|---|
21.05.2016 11:59 příspěvků:6 | Omlouvám se za nepřesnost, jde o to že počítat nejde vůbec spustit. Když vyndám ramku a grafiku, tzv. zůstane jen procesor, 1x ram, a disky, tak počítač naběhl ale bez obrazu. Přidal jsem 1 ramku, počítal nenaběhl ani do biosu. takže hádám, že půjde o zdroj, ačkoliv ten zdroj mi nepřijde slabý, jako starý. |
---|---|
21.05.2016 12:02 příspěvků:4 972 | Jak, resp. proč vypadly ty pojistky? Zdroje je podezřelý, ale chce to více info.¨ Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
21.05.2016 12:10 příspěvků:6 | Ty pojistky vypdávaly už dříve, když jsem vysál počítač, zapojil zdroj a přepl z 0 -> 1 zdroj, tak občas vypadly v mém bloku baráku. Teď vypadnou bych řekl náhodně, někdy v něm nic neměnim, někdy vyměnim ramky. Zase na druhou stranu, co se týče spotřeby, tak by to měl v pohodě utáhnout ještě k tomu bez grafiky s 1 RAM, do toho se zapojuje to, že mi nešel obraz. Ještě abych dodal, když jsem měl zapojené ramky 2x 2GB tak po jednom výpadu pojistek pc naběhl do funkčního stavu. |
---|---|
21.05.2016 12:12 příspěvků:2 090 | Hádáš místo toho, abys diagnostikoval. Jestli Ti v minimální konfiguraci nenaběhne obraz, zkus ještě normální RAMku, např. Kingston, a ne Zeppelin, které z 10 ks stojí 11ks za h..no. Pokud ani pak nenaběhne, tipuju to na vadnou desku nebo grafiku. Osmiletý zdroj není žádný zázrak, ale podle toho, co tu uvádíš by alespoň na zkoušení a základní provoz PC (bez náročných aplikací - hry apod.) měl stačit Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
21.05.2016 12:16 příspěvků:4 972 | Vzhledem k tomu že má novou desku, spíš bych počítal s vadným zdrojem. Ani vadná deska nemůže vyhodit pojistky. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
21.05.2016 12:20 příspěvků:2 090 | Taky hádáš místo diagnostiky. Pokud mám věřit tomu, že PC naběhne, ale bez obrazu, tak to na 99% nezpůsobí vadný zdroj. A jestli vyhazuje pojistky není ověřené. Podle toho, co tazatel píše, spí stojí za prd instalace v baráku. Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
21.05.2016 12:21 příspěvků:6 | Strčil jsem tam ramky co jsem měl na té desce předtím, a také nic. Opět vypadly pojistky. Na desce pokaždé svítí červená led - System on. K lepším kingston. se teď nemám bohužel jak dostat. |
---|---|
21.05.2016 12:22 příspěvků:2 090 | Zkus jiný zdroj, jinak se dál nedostaneme. Červená LED je jen červená LED, vůbec nic nevypovídá o tom, zda systém naběhl. Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
21.05.2016 12:23 příspěvků:4 972 | Nehádám: 3/ Ani ty nejblbější RAM nevyhodí pojistky a mnoho dalšího... Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
21.05.2016 12:25 příspěvků:2 090 | Nehádáš, vaříš z vody. Už jsem zažil (ne osobně) několik nových vadných desek. A že RAM vyhazují pojistky je totální blbost, kterou jsem nikdy neřekl! Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
21.05.2016 12:29 příspěvků:4 972 | ///Taky hádáš místo diagnostiky. Pokud mám věřit tomu, že PC naběhne, ale bez obrazu, tak to na 99% nezpůsobí vadný zdroj. A jestli vyhazuje pojistky není ověřené. Podle toho, co tazatel píše, spí stojí za prd instalace v baráku./// Už mlčím, ale na závěr se přikláním k vadnému zdroji. A na tu poznámku že hádám, ale narozdíl od tebe nediagnistukuji, přiznávám, že opravdu jen tipuji, dle zkušeností. Víc dělat nemohu. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|
21.05.2016 12:31 příspěvků:6 | Instalace tu stojí za prd to je pravda, máme tu s tím problémy. Ovšem to by ty pojistky přece nevyhohazovala v při náhodných někdy žádných úpravách. Zkusím někde sehnat zdroj. |
---|---|
21.05.2016 12:33 příspěvků:2 090 | Rozumná řeč. Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
21.05.2016 14:00 příspěvků:513 | Zdravím. Poviem toľko, čo už tu bolo xy-krát spomenuté a to že: nie je 500W zdroj ako 500W zdroj. Samozrejme rozdiely sú v značke(kvalita), účinnosťi atď... Ty nemôžeš čakať, že na 8 ročný zdroj dáš high end súčiastky a budeš čakať že ti to pôjde. Ďalšia vec je že niektoré procesory sú robené na 4pin napájanie a niektoré na 8pin. Nie je to že hala-bala vyberiem čo pasuje a pôjde všetko ako má. Skúsil by som zdroj, prípadne pozrieť to napájanie na doske, pretože ak máš 4pin,tak tie sú na celerony alebo i3 a pod... To môj názor . edit: Hoď sem prosím ťa link na dosku. Ďakujem. edit2: Pozeral som ten zdroj a poviem že fortrony stoja samé o sebe za h..no a ešte k tomu 8 ročný deduško nehovoriac. i5 6600k, MB: MSI mortar, Msi GTX 1060 Gaming X 6GB, 2x8GB ddr4 2133mhz, SSD Intel 535 120GB, 1TB SSHD + 640GB HDD,na vodnom chladeni cooler master seidon v2 vetrak Noctua 120mm industrial 3000rpm...Zallman 600W
vychodena priemyslovka so zameranym na pc systemy, posledne dva roky uzsie zameranie na sietove systemy Cisco |
---|---|
21.05.2016 14:58 příspěvků:6 | Díky všem za rady. Bylo to opravdu zdrojem. Vyměnil jsem zdroj a šlape to, avšak ve starém zdroji jsem nenašel žádne anomálie. Takže mě čeké další investice do zdroje, jestli bych mohl poprosit o nějaký link na nějaký kvalitní, který podrží tu sestavu co jsem napsal hore. Ještě jednou díky |
---|---|
21.05.2016 15:50 příspěvků:513 | Ahoj. Do budúcna niečo silnejšie s 80+bronze od seasonic https://www.czc.cz/seasonic-ss-600et-f3-600w/113874/produkt alebo prípadne niečo lacnejšie https://www.czc.cz/zalman-zm600-gsii-600w/155903/produkt . Daný Zalman mám aj ja a už polrok bez problémov. Podotknem, že dané zdroje majú napevno kabeláž a je na tebe či vyberieš modulárny zdroj alebo nie. Ale tie sú samozrejme drahšie . i5 6600k, MB: MSI mortar, Msi GTX 1060 Gaming X 6GB, 2x8GB ddr4 2133mhz, SSD Intel 535 120GB, 1TB SSHD + 640GB HDD,na vodnom chladeni cooler master seidon v2 vetrak Noctua 120mm industrial 3000rpm...Zallman 600W
vychodena priemyslovka so zameranym na pc systemy, posledne dva roky uzsie zameranie na sietove systemy Cisco |
---|---|
21.05.2016 16:38 příspěvků:4 972 | Anomalie ve zdroji bývají vyteklé kondenzátory. Ale u zdroje bych byl velmi opatrný, pokud je vadný, může zničit PC. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
---|---|