17.01.2016 14:17 příspěvků:7 | Ahoj, Potřeboval bych se poradit, pravděpodobně mi odešel zvukový vstup Jack 3,5mm na základní desce (zezadu) je tam taková 6 vstupová konzole na Line-IN, MIC, Jack a další 3 .. Je možné vyměnit celý ten konektor (odejmout se Zakladní desky a nasadit nový) nebo musím koupit celou zakladní desku? Jedna se o stolní PC. |
---|---|
17.01.2016 14:25 příspěvků:513 | Ahoj. Stačilo by kúpiť novú zvukovu kartu alebo spredu máš tiež vstup. A ako si došiel na to, že ti odišiel konektor? Možno je len chyba v ovládači. i5 6600k, MB: MSI mortar, Msi GTX 1060 Gaming X 6GB, 2x8GB ddr4 2133mhz, SSD Intel 535 120GB, 1TB SSHD + 640GB HDD,na vodnom chladeni cooler master seidon v2 vetrak Noctua 120mm industrial 3000rpm...Zallman 600W
vychodena priemyslovka so zameranym na pc systemy, posledne dva roky uzsie zameranie na sietove systemy Cisco |
---|---|
17.01.2016 14:27 příspěvků:2 090 | Ten "vstup" nejspíš neodešel, chyba bude někde jinde. Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
17.01.2016 14:37 příspěvků:7 | Díky za rychle reakce! Ovladače jsem stáhl od realtek.. už asi .. 3 týdny se mi stávalo ,že mi zvuk zničeho nic přestal fungovat udělal jsem restart PC a vše se vratilo do pořádku.. ale teď už nic.. tak jsem vzal sluchatka dal jack do vstupu co mám ze přední strany bedny a zvuk mi kupodivu jede takže jsem odhadl ,že to asi codekem nebude |
---|---|
17.01.2016 14:48 příspěvků:2 090 | Prosím upřesni co Ti vlastně nejde. Je rozdíl vstup a výstup. Původně píšeš vstup, pak jsi vzal sluchátka, takže je řeč o výstupu, tak si ujasni o co jde a znovu to sem napiš a používej správnou terminologii! Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
17.01.2016 14:57 příspěvků:7 | Jde o to ,že když strčím Jack od beden do zadního vstupu na Jack - zvuk nejede. Když jack z beden strčím do předního vstupu na jack - Zvuk jede. CCa 3 týdny mi ten zvuk blbnul, tak že z ničeho nic přestal fungovat a bylo ticho ,ale po restartu PC který jsem dělal zvuk opět naběhl. |
---|---|
17.01.2016 14:59 příspěvků:2 090 | Ujasni si VSTUP a VÝSTUP, jinak tomu nerozumím!!!!! Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
17.01.2016 15:05 příspěvků:7 | Dívej, Bedny aby mi fungovaly tak někam musím strčit ten Jack a ten stčím do té samice co je vzadu spolu s dalšíma 6 samicema.. Bedny jako takové jsem odzkoušel přes mobil a fungují. Ze předu mám další samici na jack 3,5 a když do ní strčím jack od beden , tak mi zvuk jede |
---|---|
17.01.2016 15:10 příspěvků:2 090 | Zkusím akceptovat Tvou terminologii: Do jaké zdířky (PŘESNĚ) ten jack vzadu strkáš?? Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
17.01.2016 15:20 příspěvků:7 | Označil jsem to na obrázku. /Edit to není moje základní deska, nicméně to rozhraní na té konzoly mám stejné. ![]() |
---|---|
17.01.2016 15:29 příspěvků:2 090 | OK konečně víme, kde jsme. Takže pokud Ti v té označené zdířce sluchátka nefungují a vpředu ano, pak nejspíš je vadný ten zelený konektor vzadu. Do výměny bych se nepouštěl, není to sranda. Takže máš 2 možnosti: Buď se s touhle situací smířit a používat přední výstup, nebo to předat k opravě (výměně konektoru/ů) odborníkovi, který si s tím poradí. Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
17.01.2016 15:33 příspěvků:7 | Když to chci sundat, musím vyndat celou MB? Odpájet nefunční konzoly, nasadit novou a připájet ji? Nebo, Dá se i vyměnit pouze ten jeden vadný vstup? Popř. Nedá se to nějak softwarově nastavit? změnu konektorů? Jinak, Díky za rady! Cením si toho, v podstatě stačí mě takhle nasměrovat, pouštět se do opravy asi nebudu Na oplátku Vám mohu udělat konzultanta v §133/1985, 239/2006.. popř vystavit razítko pro potřeby PO! |
---|---|
17.01.2016 16:17 příspěvků:2 090 | "Když chci sundat, musím vyndat celou MB? Odpájet nefunční konzoly, nasadit novou a připájet ji?Nebo, Dá se i vyměnit pouze ten jeden vadný vstup?" S Tebou je fakt řeč jako rozprávka!!! Co je ???Jinak myslím, že jsem to už napsal jasně: "Do výměny bych se nepouštěl, není to sranda." Softwarově se dá nastavit leccos, ale musíš k tomu mít ten správný software. A to já nevím, a myslím, že to nevíš ani Ty. Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
17.01.2016 16:51 příspěvků:7 | No, vzhledem k tomu ,že se bavíme o těch konektorech, myslím tím "to" celý ten konektor.. |
---|---|
17.01.2016 17:34 příspěvků:2 090 | Nepřestávám se divit! Víš vůbec, co je to konektor??? Ten "celý konektor" podle Tebe je 6 (slovy šest!!!) konektorů!!! Jinak myslím, že jsem Ti odpověděl vyčerpávajícím způsobem, takže nemám, co bych k tomu dodal. Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
18.01.2016 00:09 příspěvků:513 | Odporúčam stiahnuť nové ovládače od výrobcu a skúsiť to znova nainštalovať. Udaj presný typ dosky atď a potom nájdeme správne ovládače. Pretože nemusí byť len problém v jacku na zadnej strane dosky. ps: pripadne odinštalovať staré ovládače zo správcu programov, vymazať registre a pozostatky, následne nainštalovať znova ovládač. Ak nepomôže tak znova celý postup s tým rozdielom že sa stiahne starší ovládač ku doske. i5 6600k, MB: MSI mortar, Msi GTX 1060 Gaming X 6GB, 2x8GB ddr4 2133mhz, SSD Intel 535 120GB, 1TB SSHD + 640GB HDD,na vodnom chladeni cooler master seidon v2 vetrak Noctua 120mm industrial 3000rpm...Zallman 600W
vychodena priemyslovka so zameranym na pc systemy, posledne dva roky uzsie zameranie na sietove systemy Cisco |
---|---|
18.01.2016 10:03 příspěvků:2 090 | pro faustzwei: Nerad bych se Tě dotknul, ale zjišťuji, že jsi nejspíš také jeden z těch, kdo i zjevné HW vady za každou cenu opravují softwarově. V tomto případě velmi zřejmě jde o HW závadu a i kdyby to měla být vada SW, pak jedině ve špatném nastavení jednotlivých vstupů/výstupů. Doporučuji Ti přečíst si příspěvek tazatele ze včerejška 15:37 hod. V podstatě Tě předběhl a využil Tvou radu dříve, než jsi mu ji napsal. Navíc z toho příspěvku přímo čiší, že je v tom konektoru něco mechanicky na odchodu. Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
18.01.2016 10:09 příspěvků:4 972 | Osobně se přikláním k softwarové chybě. Pokud by se jednalo jen o špatné nastavení, pak by to nešlo nikdy a ne někdy ano, někdy ne. Chyby v konektoru by to být mohla, ale tady bych spíše hledal chybu v nějakém spoji na desce. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google.
Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci. |
---|---|
18.01.2016 10:15 příspěvků:2 090 | "tady bych spíše hledal chybu v nějakém spoji na desce." Ale to by byla HW chyba! Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
18.01.2016 10:23 příspěvků:4 972 | Já přece netvrdím že ne, je to 3. samostatná věta. Chyby v konektoru by to být mohla, ale tady bych spíše hledal chybu v nějakém spoji na desce. Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce.
Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google.
Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci. |
---|---|