Úvod > Fórum > Hardware > Audio Vstup na základní desce
|<<1>>|

Audio Vstup na základní desce

17.01.2016 14:17

Ahoj,

Potřeboval bych se poradit, pravděpodobně mi odešel zvukový vstup Jack 3,5mm na základní desce (zezadu) je tam taková 6 vstupová konzole na Line-IN, MIC, Jack a další 3 ..

Je možné vyměnit celý ten konektor (odejmout se Zakladní desky a nasadit nový) nebo musím koupit celou zakladní desku?

Jedna se o stolní PC.
Díky za odpověď

17.01.2016 14:25

Ahoj.

Stačilo by kúpiť novú zvukovu kartu alebo spredu máš tiež vstup. A ako si došiel na to, že ti odišiel konektor? Možno je len chyba v ovládači.

i5 6600k, MB: MSI mortar, Msi GTX 1060 Gaming X 6GB, 2x8GB ddr4 2133mhz, SSD Intel 535 120GB, 1TB SSHD + 640GB HDD,na vodnom chladeni cooler master seidon v2 vetrak Noctua 120mm industrial 3000rpm...Zallman 600W vychodena priemyslovka so zameranym na pc systemy, posledne dva roky uzsie zameranie na sietove systemy Cisco
17.01.2016 14:27
ověřen

Ten "vstup" nejspíš neodešel, chyba bude někde jinde.

Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám.
17.01.2016 14:37

Díky za rychle reakce!
No v podstatě máte pravdu ,že nevím..

Ovladače jsem stáhl od realtek.. už asi .. 3 týdny se mi stávalo ,že mi zvuk zničeho nic přestal fungovat udělal jsem restart PC a vše se vratilo do pořádku.. ale teď už nic.. tak jsem vzal sluchatka dal jack do vstupu co mám ze přední strany bedny a zvuk mi kupodivu jede takže jsem odhadl ,že to asi codekem nebude

17.01.2016 14:48
ověřen

Prosím upřesni co Ti vlastně nejde. Je rozdíl vstup a výstup. Původně píšeš vstup, pak jsi vzal sluchátka, takže je řeč o výstupu, tak si ujasni o co jde a znovu to sem napiš a používej správnou terminologii!

Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám.
17.01.2016 14:57

Jde o to ,že když strčím Jack od beden do zadního vstupu na Jack - zvuk nejede.

Když jack z beden strčím do předního vstupu na jack - Zvuk jede.

CCa 3 týdny mi ten zvuk blbnul, tak že z ničeho nic přestal fungovat a bylo ticho ,ale po restartu PC který jsem dělal zvuk opět naběhl.

17.01.2016 14:59
ověřen

Ujasni si VSTUP a VÝSTUP, jinak tomu nerozumím!!!!!

17.01.2016 15:05

Dívej, Bedny aby mi fungovaly tak někam musím strčit ten Jack a ten stčím do té samice co je vzadu spolu s dalšíma 6 samicema..

Bedny jako takové jsem odzkoušel přes mobil a fungují.

Ze předu mám další samici na jack 3,5 a když do ní strčím jack od beden , tak mi zvuk jede

17.01.2016 15:10
ověřen

Zkusím akceptovat Tvou terminologii: Do jaké zdířky (PŘESNĚ) ten jack vzadu strkáš??

17.01.2016 15:20

Označil jsem to na obrázku.

/Edit to není moje základní deska, nicméně to rozhraní na té konzoly mám stejné.

17.01.2016 15:29
ověřen

OK konečně víme, kde jsme.

Takže pokud Ti v té označené zdířce sluchátka nefungují a vpředu ano, pak nejspíš je vadný ten zelený konektor vzadu. Do výměny bych se nepouštěl, není to sranda. Takže máš 2 možnosti: Buď se s touhle situací smířit a používat přední výstup, nebo to předat k opravě (výměně konektoru/ů) odborníkovi, který si s tím poradí.

17.01.2016 15:33

Když to chci sundat, musím vyndat celou MB? Odpájet nefunční konzoly, nasadit novou a připájet ji?

Nebo, Dá se i vyměnit pouze ten jeden vadný vstup?

Popř. Nedá se to nějak softwarově nastavit? změnu konektorů?

Jinak, Díky za rady! Cením si toho, v podstatě stačí mě takhle nasměrovat, pouštět se do opravy asi nebudu:-)

Na oplátku Vám mohu udělat konzultanta v §133/1985, 239/2006..

popř vystavit razítko pro potřeby PO! :-D
Ještě jednou Díky!:-)

17.01.2016 16:17
ověřen

"Když to chci sundat, musím vyndat celou MB? Odpájet nefunční konzoly, nasadit novou a připájet ji?

Nebo, Dá se i vyměnit pouze ten jeden vadný vstup?"

S Tebou je fakt řeč jako rozprávka!!! Co je TO???

Jinak myslím, že jsem to už napsal jasně: "Do výměny bych se nepouštěl, není to sranda."

Softwarově se dá nastavit leccos, ale musíš k tomu mít ten správný software. A to já nevím, a myslím, že to nevíš ani Ty.

17.01.2016 16:51

No, vzhledem k tomu ,že se bavíme o těch konektorech, myslím tím "to" celý ten konektor..

17.01.2016 17:34
ověřen

Nepřestávám se divit!

Víš vůbec, co je to konektor??? Ten "celý konektor" podle Tebe je 6 (slovy šest!!!) konektorů!!!

Jinak myslím, že jsem Ti odpověděl vyčerpávajícím způsobem, takže nemám, co bych k tomu dodal.

18.01.2016 00:09

Odporúčam stiahnuť nové ovládače od výrobcu a skúsiť to znova nainštalovať. Udaj presný typ dosky atď a potom nájdeme správne ovládače. Pretože nemusí byť len problém v jacku na zadnej strane dosky.

ps: pripadne odinštalovať staré ovládače zo správcu programov, vymazať registre a pozostatky, následne nainštalovať znova ovládač. Ak nepomôže tak znova celý postup s tým rozdielom že sa stiahne starší ovládač ku doske.

i5 6600k, MB: MSI mortar, Msi GTX 1060 Gaming X 6GB, 2x8GB ddr4 2133mhz, SSD Intel 535 120GB, 1TB SSHD + 640GB HDD,na vodnom chladeni cooler master seidon v2 vetrak Noctua 120mm industrial 3000rpm...Zallman 600W vychodena priemyslovka so zameranym na pc systemy, posledne dva roky uzsie zameranie na sietove systemy Cisco
18.01.2016 10:03
ověřen

pro faustzwei: Nerad bych se Tě dotknul, ale zjišťuji, že jsi nejspíš také jeden z těch, kdo i zjevné HW vady za každou cenu opravují softwarově.

V tomto případě velmi zřejmě jde o HW závadu a i kdyby to měla být vada SW, pak jedině ve špatném nastavení jednotlivých vstupů/výstupů.

Doporučuji Ti přečíst si příspěvek tazatele ze včerejška 15:37 hod. V podstatě Tě předběhl a využil Tvou radu dříve, než jsi mu ji napsal. Navíc z toho příspěvku přímo čiší, že je v tom konektoru něco mechanicky na odchodu.

18.01.2016 10:09
ověřen

Osobně se přikláním k softwarové chybě. Pokud by se jednalo jen o špatné nastavení, pak by to nešlo nikdy a ne někdy ano, někdy ne. Chyby v konektoru by to být mohla, ale tady bych spíše hledal chybu v nějakém spoji na desce.

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
18.01.2016 10:15
ověřen

"tady bych spíše hledal chybu v nějakém spoji na desce."

Ale to by byla HW chyba!

18.01.2016 10:23
ověřen

Já přece netvrdím že ne, je to 3. samostatná věta. :-)

Chyby v konektoru by to být mohla, ale tady bych spíše hledal chybu v nějakém spoji na desce.

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
|<<1>>|
Diskuze k tomuto tématu pokračuje na další stránce.
Pokud budete vkládat odpověď bez znalosti dalších stránek můžete být mimo :)
© 2007-2025 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace