13.02.2011 09:10 příspěvků:3 | Dobrý den všem čitatelům. Vypozoroval jsem, že se mi přehřívá zvukovka (nejspíše). Po půl hodině zatěžování notebooku začne zvuk lupat a následně chrčet. Když zůstanu na ploše a nic nedělám, přestane to. Pochopil jsem, že jde nejspíš o přehřívání. Nenapadá vás, jak s tímto problémem naložit? notebook je sice ještě v záruce, ale nemůžu být 14 dní na kolejích bez notebooku... Nyní marně vzpomínám, zda-li mi to dělalo před odjezdem na koleje. Mám pocit, že ne. Na kolejích je hodně "prašné" prostředí a proto se domnívám, že se možná vnitřek zaprášil a všichni víme, že prach způsobuje horší odvod tepla. Bohužel mě nenapadá, jak vyčistit notebook od případného prachu, aniž bych jej otevřel. Otevřít jej asi nemohu kvůli záruce, která bude trvat ještě více než rok a byla by škoda o ni "přijít" ... Za nápady předem děkuji S pozdravem, Buchy |
---|---|
13.02.2011 09:18 příspěvků:1 920 | Zkoušel jsi přeinstalovávat ovladače? Zvukovka by byla až to poslední, co by se přehřívalo při případném zanešení větráku. Pokud nemáš žádné nálepky, aby to nešlo odmontovat a kvůli tomu se poznalo, že jsi do notebooku lozil, můžeš udělat toto: http://www.youtube.com/watch?v=EWwejCKVGOY Čistění notebooku je prostá věc. Kup si k tomu i stlačený vzduch, stojí asi 100Kč. Ale nejdřív zkus ty ovladače! Nebo mi řekni, co máš za zvukovku, a já ti na ni ty ovladače seženu. |
---|---|
13.02.2011 10:39 příspěvků:3 | Ve správci zařízení, na netu ... prostě všude je jen "High Definition Audio"... Chipset AMD RX781M ,ale to nevim, jestli ma se zvukovkou neco společného Ovladače tam jsou od výrobce (z CD, které se dostává přímo k ntb...) |
---|---|
13.02.2011 14:26 příspěvků:70 | To co poslal wojta na tom videu je stlačený vzduch, koupíš to ve všech prdejnách s PC apod. Cena se liší podle velikosti (v ml) 400ml se pohybuje kolem 100,-Kč a ani by si mož á nemusel ten notebook nějak moc rozdělávat. No, ale nevím jestli je to, že se zvukovka zahřívá ta správná odpověď. Možná bych zkusil vymyslet něco jiného. A c e r A s p i r e 5 5 4 2 G
Usmívej se , zítra bude hůř ... |
---|---|
13.02.2011 19:37 příspěvků:1 920 | Zkus ovladače přeinstalovat, nemůžu se na netu těch ovladačů dohledat. |
---|---|