Úvod > Fórum > Hardware > Notebooky > ASUS bateria

ASUS bateria

12.11.2011 08:45

Ahojte potrebujem poradit, mam NB asus PRO5DI. Presne rok od zakupenia pocitaca mo zacal pocitac vypisovat aby som zvazil vymenu baterie.... Predtym mi bateria vydrzala asi hodinu lenze teraz vydrzi asi iba pol hodinu. Da sa s tym nieco urobit?

Ďakujem za rady

12.11.2011 11:17

Já mám již druhý notebook Asus (druhý ani né týden) a první, notebook starý z roku 2006 mi držel 10 měsíců roku 2010 a jeho výdrž se snížila z 2,5 hodin na cca 2 hodiny a 20 minut (tedy o 10 minut). Mám zkušenosti že notebookům hp odchází baterky, jeden je doma, nehraje se na něm, není používaný ani 4 hodiny denně a je rok a 2 měsíce starý, a baterka je totálně mrtvá, bez zdroje notebook nejede.

Nevím jak je to se zárukou na baterie, podívej se do záručáku, měla by být možnost baterii reklamovat. Jenže určitě jsi notebook nekupoval nový, že ano? Neznám notebook který by vydržel (nový) jen hodinu na baterku.

Pokud nemáš záručák, tak jediný co můžeš udělat je, koupit novou baterku.

Šetřit baterku můžeš tak, pokud jsi doma, a notebook máš třeba 3-4 hodiny na jedmon místě, tak vytáhni baterku, baterka se nebude používat a nebudeš ji v podstatě ničit. Baterky mají u notebooků životnost tak 1-2 roky, někdy i víc, ale 1 rok už bych považoval za chybnou baterii.

Baterie k tvému ntb:

http://www.c-baterie.cz/do-notebooku/asus/pro5did/

před koupí bych si raději zkontroloval údaje z eshopu s údaji na baterce, kterou aktuálně máš, aby 100% pasovala (wattáž, proud, typ a napětí)

Po chvilce koukání na baterky, já mám ASUS K50IJ což je úplně jiná série, a v eshopu máme baterky stejné. Cena je bohužel vysoká téměř všude.

12.11.2011 11:48

Ten NB som kupoval novy, lenze v kazdom e-shope pisali ze na baterku je zaruka iba rok. Podla mna je to len niaky obchodny tah ze hned ako prejde rok od kupi tak tam zacnu vypisovat aby som zvazil vymenu baterie atd. A ludia si potom musia kupit novu bateriu.

12.11.2011 12:53

To ne tomu nevěřím to může dělat nějakej číňan co vyrábí chinabooky ale asus těžko. Mluvím i o dalších značkách co jsou v ČR jakmile někdo řekne asus, hp, acer, lenovo má ihned představu co to je. Ty firmy to tak nedělají. Spíš tomu vůbec nevěřím to není možný. Notebook co jsem si koupil je starý rok a pořád drží na baterku max. 3hod 20min a výrobci u nového udávají 3,5-4 hodiny. Bude to vadou baterky. Asi jsi si měl uvědomit to, že ti výdrž jde dolů mnohem dřív ještě v době záruky.

Jak používáš notebook? Připojuješ/odpojuješ zdroj často (nabíječku)?

12.11.2011 14:36

No ved to je to ze ono to zacalo robit az po zaruke xD

12.11.2011 15:18

ohledne baterie- na kapacitu se dava bud rok nebo jen pul roku. Na to ze odejde elektronika u baterie je zaruka uz 2 roky. Tvuj problem se nejspis tyka kapacity baterie,takze mas smulu

Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé)
© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace