01.08.2015 19:25 příspěvků:9 | Čauky vespolek! Jsem dost zoufalej - v těch vedrech se mi ztratil driver na zvuk. Dlouho jsem sháněl na i-netu a odstřelil si i WIN7 Ultimate. Tak jsem si řekl, nevadí narvu tam jednoduché WIN7 32-bit. Zkoušel různé drivery pro ATI ALC883 ale několikrát jsem si natáhl divné spamy a červy. Jsem dost nasířený a tak bych uvítal nějakého dobráka, co mi extra přihraje drivery. Jinak mi to hlásí dole na liště u repráčku křížek s poznámkou: Není nainstalováno žádné výstupní zvukové zařízení. Další info: MB Navarro, BIOS V3.13 |
---|---|
02.08.2015 05:39 příspěvků:1 873 | Mělo by to být zde http://www.realtek.cz/realtek-download.php?realtek=ALC883&system=5 jinak můžeš zkusit i Slimdrivers http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ostatni/systemove_nastroje/optimalizace_systemu/slimdrivers/ Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek. |
---|---|
02.08.2015 10:17 příspěvků:2 090 | Tady asi ovladač nepomůže. Z tohoto "Není nainstalováno žádné výstupní zvukové zařízení." je zřejmé, že nejspíš něco odešlo - zvukovka nebo repráky(?). Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
02.08.2015 11:30 příspěvků:9 | Tak první link a modul jsem už tady měl, ale přesto jsem to ještě extra stáhnul - a bohužel nic. Jdu na to druhé. Ale na každý pád DÍKY! |
---|---|
02.08.2015 12:02 příspěvků:9 | Jo SlimDrivers jsem v minulosti taky měl - celkem spokojenost, myslím, že mně tenkrát pomohl. Dnes jsem natáhl 4 update, který povoluje, ale pro zvuk tam nic nebylo.....jen display, Flash PCI a ENE. Bohužel tady taky nic. |
---|---|
02.08.2015 12:06 příspěvků:9 | Tak tady jsem u dalšího tipu. NTB jsem nikam netransportoval - je prostě pořád u mne podkroví na stole. Zvuk byl z jednoho dne na druhý fuč. Repráky - mohu vyměnit - mám tu ještě jeden NTB (tam nešel kontroler pro klávesnici) - vezmu repráčky z něho. Moc už si nefandím. A výměna zvukovky - to už je absolutně mimo mojí dovednost - jak ten IC přeletovat??? Ne -ne. |
---|---|
02.08.2015 12:45 příspěvků:1 873 | V bios to máš povoleno, enable? Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek. |
---|---|
02.08.2015 12:54 příspěvků:2 090 | Poškození repráků (nebo cesty k nim) snadno ověříš sluchátky. Pokud sluchátka fungují, mělo by zmizet to hlášení a zároveň je to potvrzení správné funkce ZK. Vadnou ZK u NTB těžko opravíš, ale není problém koupit celkem levně malou USB zvukovku a vnější repro (nebo sluchátka) a jede se dál... Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
02.08.2015 19:58 příspěvků:9 | Dobře míněno, ale ve Phoenix BIOS není co k nastavení. |
---|---|
02.08.2015 20:01 příspěvků:9 | Sluchátka jsou dobrý. Není mi známa zkratka ZK. Nicméně se asi budu poohlížet po USB zvukovce. To by bylo akceptovatelné řešení. Díky. |
---|---|
02.08.2015 20:09 příspěvků:9 | ....sorry aha ZK ...zvuková karta |
---|---|
02.08.2015 21:39 příspěvků:9 | A tak mne napadá, že ten NTB má možnost nastavení zapojení různých funkcí: klávesa Fn+F2,F3,F4..... a skoro všecny fungují jen kombinace Fn+F8 (audio - on/off) např. nereaguje. Dá se toto nějak opravit??? |
---|---|
03.08.2015 05:23 příspěvků:1 873 | To zn., že ta sluchátka fungují? Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek. |
---|---|
03.08.2015 08:57 příspěvků:2 090 | A projevuje se to i při zapojených sluchátkách? Začínám se přiklánět k tomu, že je vadný sluchátkový konektor - reproduktory zůstávají odpojené. Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám. |
---|---|
04.08.2015 20:47 příspěvků:9 | ...tak toto čeknu až zítra.... dnes jsem trochu přebral... Ale jinak Ď! |
---|---|
05.08.2015 03:31 příspěvků:282 | Moderace: Některé příspěvky byly mimo téma, došlo k jejich přesunu do nového tématu zde: www.pcforum.cz/forum/tema/9243/ správce http://www.pcforum.cz |
---|---|