26.01.2014 10:25 (účet zrušen) příspěvků:261 | Zdravím přemýšlím nad tím jak co nejlépe setřít lidi co nadávají na Intel a machrujou akorát tím, že AMD přišlo s 64 bitem . Já argumentuji tím, že 2 jádrový/4 vláknový Intel zvládne to co 4 jádrový AMD a to tak že Intel zvládne 2x tolik operací na jedno jádro než AMD. On tvrdil že může mít klidně 32 vláken apod... Jde v celku o nic, ale chtěl bych vědět víc díky |
---|---|
26.01.2014 12:37 příspěvků:5 728 | Nějak jsem nepobral z tvého textu prakticky nic. Nemůžeš porovnávat procesory v různé cenové hladině. Je pravda, že intel má rychlejší cpu, ale je nesmysl říkat, že dvoujádro je lepší jak amd 4jádro. Zaprvé není tomu tak a za druhé benchmarky neodrazují realitu - oni mají na těch pc nainstalovaný čerstvý windows, bez antiviráku a bez všeho toho okolo. Já mám běžně puštený antivir, utorrent, steam, Origin, totalcommander, prohlížeč s cca 4okny, ono to sice všechno užírá skoro nic, ale ve výsledku to dokáže i přes to mírně vytížit jádro a už to ovlivní výkon tvého cpu. Navíc já renderuju (cpu/gpu), používám nějaký ten CAD, atd atd,... Druhá věc jsou hry, je zvyk testovat cpu na tom nejvýkonnějším gpu, co mají. Ano amd 290x dává o 30% vyšší výkon s intel i3, než s amd 6300, ale když tam dáš slabší grafiku, tak tam bude rozdíl klidně i nulový, upřímně - do pc za 30 000 nestrčíš procesor za 3000 a naopak do pc za 12000 nestrčíš grafiku za 8000, tam dáš tak 260x a tam rozdíly mezi i3 a amd budou minimální. Do toho teďka ten Mantle, který by měl dokázat rovnoměrně vytížit všechny jádra procesoru a tím ovlivnit výkon k plusu pro vícejádra, uvídime, co na to testy. Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé) |
---|---|
28.01.2014 13:52 (účet zrušen) příspěvků:261 | Udelam takove trochu shrnuti . Slo spis o to ze jsem si nedoKazal predstavit jak si z amd udela virtualni 32 jadro a zdalo se mi to jako hrozny kec . Kdyby to tak slo tak by se intel nechlubil tim ze ma 4 thready na 2 jadra jinak pokud-li porovname 8 jadro amd vs 4 jadro od intelu 4 jadra a 8 threadu . Jak by to dopadlo ? |
---|---|
28.01.2014 14:05 příspěvků:5 728 | pokud bude aplikace max 4jadrova, tak vitez je intel, pokud vyuzije i 8 jader, tak tam je na tom lepe amd. Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé) |
---|---|
30.01.2014 10:22 (účet zrušen) příspěvků:261 | Dobre dekuji . A jak je to s tim vytvarenim virtualnich jader ? Jak si je mohu vytvorit ? |
---|---|
30.01.2014 11:59 příspěvků:5 728 | Virtualni jadra si nevytvoris, od toho ma intel technologii hyperthreading. Na PM neodpovídám, do podpisu se snažte dávát co nejmenší písmo (místo výchozí dejte drobné nebo malé) |
---|---|
01.02.2014 17:28 (účet zrušen) příspěvků:261 | Takže tvrzení, že u AMD si můžu klidně vytvořit 32 jader je špatná ? ( vím že reakce byla na Intel ale předpokládám že AMD to také nebude umět ) |
---|---|