10.08.2009 00:16 příspěvků:1 | Zdravim! Mám doma bezdrátový adaptér/přístupový bod pro WiFi - Ovislink AirLive WL-5450AP(nemám to v org.bal., tudíž nemám ani cd s ovladači)... Jsem úplný začátečník co se počítačů týče, takže uvézt tuhle věcičku do provozu je zatím nad moje schopnosti...Mohl by mi někdo prosím poradit? Děkuju |
---|---|
10.08.2009 05:59 (účet zrušen) příspěvků:10 | A co přesně potřebuješ ... drivery / postup instalace / nastavení ? Nastavení HW clienta a PC Konfigurace připojení probíhá velmi jednoduše, neboť každé takové zařízení má vlastní IP adresu a webové rozhraní, přes které probíhá vlastní nastavení. Např.zařízení Alfa 203, OvisLink WL1120AP má z výroby nastavenu adresu 192.168.100.252. Tvůj počítač proto musí být nastaven ve stejném adresním rozsahu, např. IP: 192.168.100.100 , MASKA SÍTĚ: 255.255.255.0. Tuto adresu tedy nastav ve vlastnostech svojí síťové karty a ověř si v příkazovém řádku, zda ti funguje komunikace mezi počítačem a HWclientem. Jak to udělat?... ve Win98: Start -> Spustit -> do dialogového okna napíšeme command a potvrdíme Enterem ve WinXP: Start -> Spustit -> do dialogového okna napíšeme cmd a potvrdíme Enterem Vždy se otevře černé okno příkazové konzole, kde napíšeš ping 192.168.100.252 pokud je vše v pořádku, dostaneš odezvu od HWclienta. Pokud tomu tak není, zkontroluj si vlastní IP adresu - v okně příkazového řádku zadej příkaz winipcfg (ve Win98), nebo ipconfig (v případě WinXP) a počítač ti vypíše tvoji IP adresu a masku sítě. Po úspěšném nastavení vlastní IP adresy počítače můžeš přikročit k vlastní konfiguraci HWclienta: Otevři si okno internetového prohlížeče (např. Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera) a do adresního řádku (tam, kde jindy píšeš http://www.pvfree.net ) zadej adresu 192.168.100.252 a potvrď Enter - otevře se ti webovské nastavovací rozhraní pro OvisLink WL-5460 Technická specifikace: Podporované specifikace WLAN: IEEE 802.11bIEEE 802.11g Konektory: RJ-45 <pre>http://wiki.pvfree.net/index.php/Nastavení_OvisLink_WL-5460AP_do_režimu_klient</pre> |
---|---|