Úvod > Fórum > Hardware > Notebooky > Acer nelze nabootovat OS

Acer nelze nabootovat OS

28.12.2017 20:37

Zdravím,

mám takový problém... Notebook nejde z ničeho nic zapnout. Po stisknutí tlačítka power se objeví jen nápis ACER a podnápis explore beyond limits a nic. V notebooku nic nebylo, takže jsem chtěl přeinstalovat Windows a nabootovat ho z flashky. Dám bootovat z flashky a nic... Tma (ani nápis acer - prostě black screen). Zkoušel jsem to pustit v nouzovém režimu, ale nejde mi to.

Někdo nějaký nápady? Odešel disk? Nebo co by s tím mohlo být?

Děkuju za každou radu.

28.12.2017 20:40
ověřen

Jak je to staré a jak si to používal?

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
28.12.2017 20:53

Úplně nechápu danou výtku? :-) To mám psát absolutně gramaticky správně? Jsem nevěděl, že jsem ve škole. Dle mého nepíšu nijak špatně - oproti jiným uživatelům internetu.

28.12.2017 20:57
ověřen

Nechápu.

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
28.12.2017 21:34
ověřen
zoubek97 | 28.12.2017 20:53

Úplně nechápu danou výtku? :-) To mám psát absolutně gramaticky správně? Jsem nevěděl, že jsem ve škole. Dle mého nepíšu nijak špatně - oproti jiným uživatelům internetu.

To není výtka a tebe se to netýká. Je to poznámka pod čarou pro všechny tazatele.

Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám.
28.12.2017 23:31

Ježíš já jsem vocas... :-) Pardon.

2 roky starej notebook. No je tam integrovaná GK, takže to byl ntb pro každodenní použití (převážně prohlížeč a office).

29.12.2017 07:13
ověřen

Ano není to výtka.
Tohle vypadá že umřela grafika.

29.12.2017 10:50
ověřen

Při "umřelé" grafice by vůbec displej nenaběhl. Viděl bych to spíš na chybu při bootování z flešky.

Do BIOSu se dostaneš? Pak zkus dát základní nastavení BIOSu, možná, že normálně nabootuje.

Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám.
29.12.2017 10:54
ověřen

Pravda, něco jsem v prvním příspěvku přehlédl.

29.12.2017 12:28

No zkusil jsem a bez výsledku furt stejné. Právě kdyby odešla grafika, tak bych měl rovnou tmu a ne ten nápis, ne?

Napadl mě HDD jestli nemohlo odejít, ale to bych normálně z flashky bootoval a dostal se do instalace/reinstalace windows, ne?

29.12.2017 15:03

I při vadné grafice může naběhnout BIOS. Spíše záleží, co to je za model notebooku, ale přikláněl bych se k vadné grafice, méně k vadnému chipsetu. Možná ještě vadný BIOS.

29.12.2017 15:30
ověřen

Vadná grafika je nesmysl. Buď se nějaký obraz ukáže i po nabootování, to v případě, že jede grafika v základním stavu, nebo se neukáže nic, pokud je úplně v čudu.

A vadný BIOS neznám???

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace