chyba 0xc0000142 pri vypnuti PC

10.04.2015 08:11
ověřen

Já mám MbaM koupený, je možné, že to, co jsem měl dříve byla Trial verze a ne Free. V tom případě se omlouvám za dezinformaci.

Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám.
10.04.2015 08:24
satam | 09.04.2015 19:50

Nepotěšil jsi mně, je to kus zbytečné práce, ale když už jsem začal, tak to dojedu.

Předem říkám, že vše, co Ti napíšu k odinstalaci, musíš sám zvážit, zda to potřebuješ, nebo ne, já do Tvého PC a do Tvé hlavy nevidím.

Takže bych "zrušil":
uTorrent
Asmedia ASM.......
Badoo Desktop
Bing Bar
Dream Box Edit
Iobit Apps Toolbar
Magic Disc
Media Info
Snap My Screen
Wave Editor

Opakuji: Musíš zvážit, zda některý z těch programů skutečně nepotřebuješ, aktivně nevyužíváš, ale je to balast.

Dále bych odinstaloval MbaM a WhoCrashed, což jsou programy, které používáš občas, ne-li výjimečně, a v případě potřeby si je dočasně nainstaluješ. Pochybuji, že ten MbaM máš koupený a ve volné verzi je skoro k ničemu.

Upozorňuji, že to je jen část operací k vyčištění PC, ale spolu s tím, co jsi už udělal, by to mohlo znamenat významný pokrok.

Dále by pak stálo zato podívat se, jaké programy/aplikace se Ti spouští při spuštění PC. K tomu se dostaneš přes Start - Příkazový řádek - napiš msconfig - v okně, které se objeví otevři záložku Po spuštění a dej sem screen - opět celý!

Kromě programů, které používám jsem se pokusil odinstalovat Asmedia ASM, Bing Bar, Ioit Apps Toolbar, u kterých byla hláška není možno získat přístup k instalační službě. Instalační služba není správně nainstalována. Při odinstalaci Magic Disc vyskočila hláška k položce nemáte přístup. Odinstalovat se mi podařilo pouze Media Info. Posílám screen programů po spuštění.

10.04.2015 08:50
ověřen

MagicDisc nejspíše nejde odinstalovat, protože se spouští rovnou při startu PC, zkus ho po spuštění zakázat (odstranit obě zatržítka).

Dále nevím, co je za program ten cz.seznam...., zkus posunout nahoře v liště a odkrýt celý název a uvidíš, zda ho potřebuješ, nebo ne. Když si nebudeš jistý, alespoň mi ten název sděl.

K odinstalaci programů, které nepotřebuješ a máš s odinstalací problém, zkus použít Nouzový režim počítače, třeba v něm odstranit půjdou.

Jsme na českém fóru, tak laskavě pište česky, a to i s interpunkcí. Toleruji i dobrou slovenčinu, na dotazy, kterým kvůli absenci češtiny nerozumím, neodpovídám.
10.04.2015 10:50

U Magic Disc jsem odstranil obě zatržítka. Přesný název seznam.cz jsem nezjistil ale domnívám se, že se jedná o doprovodné funkce jako slovník, kurzy měn atd. PC mi najíždí jakoby normálně ale po chvíli je modrá obrazovka, proto vše dělám v nouzovém režimu.

10.04.2015 11:56
ověřen

Bohužel by to chtělo odborníka na BSOD a myslím, že takový tady není.

Na té modré obrazovce bývá ve spodní části obvykle napsáno STOP a za tím sekvence čtyř alfanumerických řad. Napiš mi sem celý ten řádek, začínající STOP.

Ten MagicDisc nejde odinstalovat ani po odstranění těch zatržítek?

S tím cz.seznam.... jsi mě špatně pochopil: Když v okně Po spuštění najedeš kurzorem mezi Položka při spuštění a Výrobce, objeví se Ti v jedné poloze změněný kurzor - svislá čárka s šipkami na obě strany. Tím můžeš zvětšit okno Položky při spuštění a přečíst celý název toho cz.seznam.. atd. Ty doprovodné funkce to určitě nejsou.

10.04.2015 13:17

Stop: 0x000000F4 (0x0000000000000003, 0xFFFFFA80085BC520, 0xFFFFFA80085BC800, 0xFFFFF800035DB1F0)

Magic Disc nejde odinstalovat, stále hlásí k položce není přístup.

Celý název cz.seznam.software.szndesktop. Ze začátku potíží s pc se objevovaly chybové hlášky a to bylo mezi nimi.

10.04.2015 13:31
ověřen

To by mohl být problém s HDd
Do příkazového řádku napsat - chkdsk /f

Pokud ignoruješ diakritiku - spisovnou češtinu, může někdo ignorovat tvůj příspěvek.
10.04.2015 13:54
ověřen
tlolka | 10.04.2015 13:17

Stop: 0x000000F4 (0x0000000000000003, 0xFFFFFA80085BC520, 0xFFFFFA80085BC800, 0xFFFFF800035DB1F0)

Magic Disc nejde odinstalovat, stále hlásí k položce není přístup.

Celý název cz.seznam.software.szndesktop. Ze začátku potíží s pc se objevovaly chybové hlášky a to bylo mezi nimi.

Takže jsem trošku hledal a kupodivu na stejnou chybu při BSOD, jakou jsi mi poslal, snad funguje nejjednodušší věc: reset BIOSu. To znamená při úplně vypnutém PC (i ze zásuvky) vyndat na cca 1/2 minuty baterii BIOSu (ten velký stříbrný knoflík obvykle někde vpravo dole na desce), tím se vymažou nastavení BIOSu a po znovuvložení baterie bude BIOS v defaultu a musíš minimálně nastavit čas a podívat se na pořadí bootování a případně ho upravit.

Ten cz.seznam.software.szndesktop zkus zakázat, nemělo by to ničemu vadit.

Pak dej vědět, jak jsi dopadl.

Pokud se HDD týká, stáhni si CrystalDiskInfo, spusť jej a vlož sem screen té kontroly, zase celý!

10.04.2015 14:53

Posílám screen:

10.04.2015 14:57
ověřen

Sice tam víc jak půlka atributů chybí (pod B8 je jich ještě tak 12 - 15), ale už z toho, co je vidět, ten HDD patrně vadný nebude,

Co ten reset BIOSu?

10.04.2015 15:01
ověřen
tlolka | 10.04.2015 14:59

další část:

To je to samé, potáhni lištu vpravo a od B9 dolů.

10.04.2015 15:01
satam | 10.04.2015 13:54

Takže jsem trošku hledal a kupodivu na stejnou chybu při BSOD, jakou jsi mi poslal, snad funguje nejjednodušší věc: reset BIOSu. To znamená při úplně vypnutém PC (i ze zásuvky) vyndat na cca 1/2 minuty baterii BIOSu (ten velký stříbrný knoflík obvykle někde vpravo dole na desce), tím se vymažou nastavení BIOSu a po znovuvložení baterie bude BIOS v defaultu a musíš minimálně nastavit čas a podívat se na pořadí bootování a případně ho upravit.

Ten cz.seznam.software.szndesktop zkus zakázat, nemělo by to ničemu vadit.

Pak dej vědět, jak jsi dopadl.

Pokud se HDD týká, stáhni si CrystalDiskInfo, spusť jej a vlož sem screen té kontroly, zase celý!

Poslední část screenu a následně jdu na bios.

10.04.2015 15:03
ověřen

Takže jak jsem už řekl, HDD vadný nebude.

10.04.2015 15:10
satam | 10.04.2015 14:57

Sice tam víc jak půlka atributů chybí (pod B8 je jich ještě tak 12 - 15), ale už z toho, co je vidět, ten HDD patrně vadný nebude,

Co ten reset BIOSu?

Posílám ještě chybějící část screenu a pak jdu na bios.

10.04.2015 17:02
satam | 10.04.2015 15:03

Takže jak jsem už řekl, HDD vadný nebude.

Po restartu biosu mě to nepustilo na emaily. Po různých pokusech obnovit Firefox se mi to podařilo až po nastavení data a času. Pořád se mi objevuje modrá obrazovka avšak řady alfanumerické za stop jsou po každé jiné. Poslední je 0x000000F4 (0x0000000000000003, 0xFFFFFA80084FEB33, 0xFFFFFA800084FEE18, 1xFFFFF8000358A1F0)

10.04.2015 17:57
ověřen

Na to nastavení času jsem Tě upozorňoval!

Jelikož tady není žádný odborník na BSOD, nezbývá mi, než následovat doporučení mých dvou kolegů: Zazálohuj si v Nouzáku vše, co potřebuješ, zformátuj a udělej novou instalaci. To formátování se dá udělat jako součást nové instalace.

Je mi líto.

10.04.2015 19:27

Děkuji za velkou snahu pomoci. Doufám, že se mi podaří zformátovat particii C bez poškození particie D, neboť tam mám vše zálohováno.

11.04.2015 09:11
satam | 10.04.2015 17:57

Na to nastavení času jsem Tě upozorňoval!

Jelikož tady není žádný odborník na BSOD, nezbývá mi, než následovat doporučení mých dvou kolegů: Zazálohuj si v Nouzáku vše, co potřebuješ, zformátuj a udělej novou instalaci. To formátování se dá udělat jako součást nové instalace.

Je mi líto.

Pusti jsem se do reinstalace WIN7, kterou mám nahranou na flashce, ze které jsem provedl původní instalaci OS. Bohužel se instalaci nedaří spustit z důvodu nouzového režimu. Prosím o radu jak spustit instalaci.

11.04.2015 09:29
ověřen

Musíš do BIOSu (při startu), nastavit pořadí bootování tak, aby první bylo "USB device" nebo něco takového a uložit nastavení. PC by měl začít bootovat z flashky, boot OS z HDD se vůbec nesmí rozjet, tzn., že Ti nenajede ani Nouzák!

Během instalace se Tě pak instalační program zeptá, kam chceš OS nainstalovat (bohužel tam nebude C: a D:, ale musíš se orientovat podle velikosti oddílů - POZOR, NESPLÉST, jinak přijdeš o to, o cos přijít nechtěl) a pak by Ti měl nabídnout formát vybraného oddílu. Stačí, když vybereš rychlý formát, odentruješ a pak už by instalace včetně restartů měla proběhnout sama.

Hlavně opatrně při výběru oddílů, jinak se na tom snad nic zkazit nedá.

Pochopitelně ta flashka musí být bootovací.

11.04.2015 14:02

Dostal jsem se do problému, naformátoval jsem správně oddíl c ale následně to vyžaduje ovládače, které z flashky nenačte. Win 7 na flashce je z r 2012 a proto jsou asi ovládače staré. Mohl bys mi poslat funkční aktuální ovládače?. Abych mohl s tebou komunikovat musel jsem si odskočit k přítelkyni.

Diskuze k tomuto tématu pokračuje na další stránce.
Pokud budete vkládat odpověď bez znalosti dalších stránek můžete být mimo :)
© 2007-2025 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace