Úvod > Fórum > Hardware > Monitory > OUT OF RANGE

OUT OF RANGE

26.02.2017 12:38

Ahoj,

Nějakou dobu řeším jistý problém. Mám zakoupený tento monitor:

https://www.alza.cz/24-benq-gw2470h-d3038767.htm

Bohužel mi při spuštění i vypnutí některých PC her zamrzne a zčerná obrazovka a objeví se tabulka s nápisem Out of range. Pomáhá jen restart. Tak prosím poraďte co s tím. Problém řeším už od začátku a jsem z toho zoufalý.

Na různých fórech jsem se dočetl, že se jedná o rozlišení a obnovovací frekvenci a také o drivery grafiky a monitoru, které jsou aktuální.. Frekvenci v nastavení ovladačích grafické karty mám na 60 hz a rozlišení 1920x1080. Ale nic nepomáhá.

Nevím, zda-li je to na reklamaci, jestli je chyba v monitoru nebo pc/grafice. Jinak monitor funguje tak jak má, jen ty hry blbnou.

26.02.2017 16:17

Zkusil jsi připojit PC na jiný monitor nebo TV, zda není problém v grafice?

Zamrzne znamená co? Zastaví se obraz a pak displej zčerná s onou hláškou? (to by značilo na problém s grafikou)

Je v PC integrovaná grafika? Zkoušel si to na ní připojit? Grafika je taky nová, nebo původní?

Výpis komponent v PC?

PC jsi zkoušel přeinstalovat a nahrát nové ovladače?

Nastavoval jsi něco v monitoru? (případně zkusit nějaký reset)

26.02.2017 19:33

Mam jeste pres hdmi napojenou tv, na ktere obraz bezi, kdyz monitor ukazuje hlasku out of range. Mam totiz duplikovany obraz, coz je mozna ten problem. Vypnul jsem duplicitni obraz a mam hlavni jen monitor a hlaska se zatim neukazuje. Je to mozne, ze to bylo tim? Vetsinou kdyz hru shodim na listu tak mi zcerna monitor z onou hlaskou, ale na tv obraz normalne jede. Asi to proste nesnese to duplikovani obrazu. Je to kompletne nova herni sestava a i monitor.

27.02.2017 06:48

Duplicitní je myšleno předpokládám klonování monitoru v nastavení ovladače Nvidia.

Při klonování obrazu byl monitor nastaven jako primární?

Rozlišení a frekvence obrazu do TV je shodné s monitorem?

Problém může dělat i nainstalovaná verze ovladače. Dalo by se vyzkoušet, jestli problém bude i na starším ovladači, nebo bude chyba opravena v nějaké další verzi ovladače Nvidia.

27.02.2017 16:42
ověřen

Plachoušku, pokud opravdu chceš poradit, pak se těmi radami řiď. Tím že napíšeš na jiné forum dosáhneš jen toho, že dostaneš stejné rady.

Vážení tazatelé, je-li to možné pak prosím piště česky, slovensky a používejte interpunkce. Před dotazem si přečtěte manuál, případně se zeptejte Google. Pokud vám někdo poradí, tak na to reagujte a poděkování také není od věci.
27.02.2017 17:19
gfm | 27.02.2017 06:48

Duplicitní je myšleno předpokládám klonování monitoru v nastavení ovladače Nvidia.

Při klonování obrazu byl monitor nastaven jako primární?

Rozlišení a frekvence obrazu do TV je shodné s monitorem?

Problém může dělat i nainstalovaná verze ovladače. Dalo by se vyzkoušet, jestli problém bude i na starším ovladači, nebo bude chyba opravena v nějaké další verzi ovladače Nvidia.

nene, klonoval jsem to pres vlastnosti- nastaveni zobrazeni a duplikovat tato zobrazeni. v ovladacich grafiky jsem nemenil nic. ted jedu jen pres monitor a od te doby se mi hlaska neukazuje. asi se mu nelibi to duplikovani. takze bud pojedu pres monitor a nebo pres tv. ne oboje dohromady.

27.02.2017 19:10

Zkusil bych funkci klonování, která je v nastavení ovladače grafiky (nvidia), a může se chovat trochu jinak než nastavení duplicity ve vlastnostech Windows.

28.02.2017 04:03

Ok dneska na to mrknu a vyzkousim, ale stejne si rikam, ze je zbytecny to klonovat. Bud jedu monitor nebo telku...oboje naraz nema vyznam.

© 2007-2024 PCforum.cz, všechna práva vyhrazena, veškeré informace zde uvedené jsou bez záruk, podmínky užití, kontaktní informace